artikel

Primeur: patat op Preuvenemint

Horeca

De 21e editie van het Preuvenemint in Maastricht heeft een opmerkelijke primeur. De pommes frites of patat is pas de komende editie prominent aanwezig op het zuidelijke culinaire evenement. Dat meldt althans Lucien van Dijk, patron van restaurant D’n Observant, één van de deelnemers. Via een oud Belgisch frietkot zal hij de met de hand geschilde en gesneden frites in een ‘tuut’ (puntzak) serveren. Klaargemaakt in een ‘mooie combinatie van fijne olieën en vetten’ en gelardeerd met ‘een grote collectie van ambachtelijk gemaakte Belgische sauzen’.

Primeur: patat op Preuvenemint

Van Dijk vraagt zich af hoe het komt dat friet nu pas op het Preuvenemint is terechtgekomen. ‘Heeft dat met onderwaardering of valse schaamte te maken?’ Desalniettemin feliciteert de patatfan (‘Frites is het meest gevraagde supplement in de horeca’) het organiserende Struyskommitee dat ‘het vooroordeel omtrent dit gerecht heeft doorbroken’.

Preuvenemint 2002 wordt gehouden van 22 tot en met 25 augustus. Er werken dertig restaurateurs mee aan het met veel muziek opgeluisterde eet- en drinkfestijn. Het heeft dit jaar ‘De kunst van het genieten’ als thema. Een deel van de opbrengsten gaat naar goede doelen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels