artikel

Servex start eigen pizzaformule

Horeca

NS-dochter Servex start een eigen pizzaformule onder de naam mr.Pizza. Onlangs werd de eerste vestiging geopend op het centraal station in Den Haag. Servex zegt niet ontevreden te zijn over Pizza Hut, dat op acht stations in Nederland een vestiging heeft. Maar volgens een woordvoerder voldoet de nieuwe formule beter aan de specifieke eisen die aan expres-locaties op stations worden gesteld.

Servex start eigen pizzaformule

‘Het moge duidelijk zijn dat wij met onze formule mr.Pizza flexibeler kunnen inspelen op de stationsomgeving dan met een hardfranchise-(restaurant)formule als Pizza Hut’, aldus de woordvoerder.

Servex ontwikkelde mr.Pizza in eigen beheer. Het assortiment bestaat naast pizza’s uit salades, ciabatta-brood, gepofte aardappel, frisdranken en wijn. Iedere dag verkoopt mr.Pizza vier verschillende pizza’s, die iedere dag wisselen. Alle ‘slices’ hebben dezelfde prijs van €2.

De verwachting is dat dit jaar nog twee vestigingen van start gaan, een op Eindhoven centraal en de ander in Zwolle. De vestigingen zullen in eigen beheer worden geëxploiteerd.De stations waar nu een Pizza Hut is gevestigd komen vooralsnog niet aan de beurt. Servex heeft een langjarig contract met Pizza Hut. Dat zal volgens de woordvoerder niet worden opengebroken. ‘Dat zou erg voorbarig zijn. Den Haag is nog in de pilotfase.’

NS-dochter Servex is op de Nederlandse stations aanwezig met meerdere horeca- en retailformules, waaronder Kiosk, C’est du pain, Smullers, Café T Espresso, Swirl’s en Pizza Hut. Servex exploiteert plusminus 270 eigen vestigingen. Verder staan een kleine 500 Servex-automaten op de Nederlandse stations. De jaaromzet bedraagt zo’n €160 miljoen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels