artikel

Snelle terrasgerechten

Horeca

In de zomer is het lekker om in de openlucht te lunchen. Chef-kok Thijs Koelewijn van In den ‘Kleinen’ Hap in Amersfoort schotelt zijn terrasgasten het liefst lichte, doch voedzame middagmaaltijden voor. Een aardappeltoast, een salade met kipfilet en goedgevulde courgettesoep zijn drie hardlopers op het terras.

In een drukke winkelstraat waar het wemelt van historische pandjes is In den ‘Kleinen’ Hap gevestigd. Dagelijks passeren heel wat mensen het restaurant-café in de binnenstad van Amersfoort om neer te strijken op de stoelen buiten of op het terras aan de overkant van In den Grooten Slock. Dit grand café is net als In den ‘Kleinen’ Hap, eetcafé Happerij en Tapperij en partycateraar Feest & Zo onderdeel van The Food & Entertainment Company.

Thijs Koelewijn is als chef-kok in dienst bij het bedrijf en zwaait de scepter in de keuken die deze horecagelegenheden ‘voedt’. Een leuke uitdaging om elke keer weer voor zoveel verschillende bedrijven gerechten te bereiden, vindt de chef-kok. ,,Ik moet op de kosten letten. Maar het steeds zoeken naar alternatieven en nieuwe dingen bedenken is het leuke van mijn vak.’

De lunch is een belangrijke omzetmaker voor In den ‘Kleinen’ Hap, vertelt Koelewijn. De lunchgasten en met name de terrasgangers zijn van divers pluimage. Ook hun consumptiegedrag is uiteenlopend. De één bestelt koffie met appelgebak of een saucijzenbroodje, de ander een maaltijdsalade en de zakelijke gasten een driegangenmenu. Om op alle wensen van de brede doelgroep in te spelen is de lunchkaart breed en telt zo’n 40 tot 50 items, zo schat de chef-kok. Daarnaast kunnen gasten hun wensen kenbaar maken. ‘Een broodje kaas staat bij ons niet eens meer op de kleine kaart. Gasten vragen er wel om als ze het willen.’

Kijk hier voor 3 terrashappen
* Salade met lauwwarme kipfilet
* Courgette soep met gerookte zalm
* Aardappeltoast met spek, spinazie en champignons

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels