artikel

Spaanse Paella met kip

Horeca

   Ingrediënten 200 g rijst 8 drumsticks (kippenonderpootjes) zout en peper 5 eetl. olijfolie 2 gehakte uien 4 teentjes kleingesneden knoflook 1 Spaans pepertje in stukjes (pit zit in zaadjes!) 2 dl rode Spaanse wijn uit Navarra 75 g mosselen 100 g gepelde garnalen ½ l blik doperwten of verse 2 vleestomaten in partjes BereidingKook […]

   Ingrediënten
200 g rijst
8 drumsticks (kippenonderpootjes)
zout en peper
5 eetl. olijfolie
2 gehakte uien
4 teentjes kleingesneden knoflook
1 Spaans pepertje in stukjes (pit zit in zaadjes!)
2 dl rode Spaanse wijn uit Navarra
75 g mosselen
100 g gepelde garnalen ½
l blik doperwten of verse
2 vleestomaten in partjes

Bereiding
Kook de rijst op de bekende wijze gaar
Bestrooi de kip met zout en peper
Verwarm 3 eetl. olie in de hapjespan
Bak hierin de kip rondom goudbruin
Voeg de ui, de knoflook, de peper en de wijn toe
Plaats het deksel schuin erop
Reken 25-30 minuten afhankelijk van het gewicht
Keer de kip regelmatig
Verwarm de overige olie in de paella pan
Roerbak hierin de rijst en voeg de mosselen en de garnalen toe
Voeg vervolgens de doperwten, de tomaten en de kip toe
Maak de paella op smaak af met zout en peper

Kiptip
vervang drumsticks door ontbeende kippendijen

Wijntip
Spaanse rode uit Navarra

Morgen: Mexicaanse wrap met kip