artikel

Twintig verschillende keukens op Lowlands

Horeca

A Campingflight to Lowlands Paradise is een driedaags popfestival met alternatieve muziek, theater, film, ballet, literatuur, stand-up comedy, videokunst en amusement. Het vindt plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2002 op het evenemententerrein bij Six Flags Holland te Biddinghuizen.

Twintig verschillende keukens op Lowlands

Het maximum aantal bezoekers is 60.000 die op de tien podia kunnen genieten van circa tweehonderd optredens en voorstellingen. Verder zijn er tientallen restaurants met gerechten uit alle windstreken, een markt met kleding, cd’s, relaxruimtes, sportfaciliteiten en dergelijke en zeven campingterreinen.

Lowlands ook eetfestival
Naast de gebruikelijke snacks staat het Lowlands festival bekend om haar culinaire diversiteit. Bezoekers kunnen kiezen uit bijna twintig verschillende keukens en eten onder meer Turks brood met humus, spare ribs, geitenkaas met aardbeiensaus, swiet moffo, sushi, tapas, wraps, etc.

L. Wetering is projectmanager Food & Beverage bij Lock7000, het bureau dat Lowlands organiseert. In Elsevier’s Out of Home van 22 augustus 2002 zegt hij: ‘Wij vinden dat eten en drinken een belangrijk onderdeel is in het festival. Wij zorgen er altijd voor dat er een groot aanbod is van verschillende cateraars. We verkopen friet, maar ook Surinaams, Indiaans en bijvoorbeeld vegetarisch eten. Er zijn zo’n dertig verschillende cateraars actief. We kiezen voor een conceptmatige aanpak. We hebben bijvoorbeeld een aantal bedoeïne tenten waar wij Arabisch eten verkopen. En in het Surinaamse restaurant is een Surinaams bandje. ‘

Hang naar gezond eten
Volgens Weterings zijn de hardlopers nog steeds patat, pannekoeken en pizza. ‘Maar dit verschuift wel snel. Vooral vorig jaar zakte het aandeel van deze drie producten heel snel. Voorheen maakte dat zo’n zestig procent uit van de omzet, maar dit was vorig jaar gedaald naar 45 procent. Juist de kleine aanbieders met exotisch eten profiteren daarvan. Er is ook absoluut een hang naar gezond eten.

Ook op het gebied van dranken zie je een verschuiving. Bier is nog steeds populair, maar je ziet wel dat er steeds meer energiedrankjes worden verkocht ten koste van de gewone frisdranken. Je merkt ook dat onze bezoekers het eten en drinken belangrijk vinden. Via onze website krijgen we regelmatig vragen over de catering en of een bepaalde cateraar ook dit jaar weer aanwezig zal zijn.’

Prijzen
Met de cateraars spreken we van tevoren prijzne af. We zorgen er sowieso voor dat er een basisassortiment is van patat, pannekoeken en pizzaslice dat voor iedereen betaalbaar is, zodat ook mensen met een smalle beurs kunnen eten. Maar niet alles is goedkoop. Sushi is bijvoorbeeld behoorlijk duur. Maar dat is ook een product dat erg lastig te bereiden is op zo’n evenement. Daar moet ook wel een hogere prijs voor worden gevraagd.’

Kijk voor meer informatie op: www.lowlands.nl

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels