artikel

Vanille-roomrijst met een koffiekaramelsaus

Horeca

Ingrediënten:
90 gram dessertrijst 1/2 vanillestokjes
1 l meter enkele saffraandraadjes
2 eidooiers
50 gramiker
6 dl room
1 bl gelatine
20 gram roomboter
saus:
4 eidooiers
1/4 l melk
1/2 vanillestokje
60 g suiker
30 g chocolade
1 dl room

Bereiding:
maak van de rijst, de melk en de boter een risotto. Snijd het vanillestokje door en voeg het merg toe aan de rijst. Klop de dooiers met de suiker schuimig en bind hiermee de rijst. Doe het geweekte blaadje gelatine bij de massa en laat deze gekoeld tot ‘hangen’ komen. Spatel de geslagen oom door de compositie en laat de roomrijst 4 uur in de koeling opstijven.

Saus:
laat de melk met het opengesneden vanillestokje gedurende 15 minuten trekken. Klop de suiker met de dooiers schuimig en bind de compositie. Passeer de massa en voeg de chocolade en de room toe. Koel de saus terug.

Presentatie:
maak een mooie quenelle van rijst. Nappeer de saus eromheen. Strooi vlak voor het serveren wat bruine suiker over de rijst en wat in stukjes getrokken blaadjes munt.
Terug naar receptenoverzicht…