artikel

Zacht gegaarde kingkrab

Horeca

Ingrediënten
120 g verse kingkrab
100 g Bildstar aardappel
1 bos waterkers
8 belonoesters
2 sneetjes casinobrood
100 g gezouten roomboter
ijzerkruid (vervaine)

Bereiding:
maak een puree van een bosje geblancheerde waterkers. Maak eveneens een puree van 100 gram aardappels. Maak een boterrol van gezouten roomboter, belonoesters en ijzerkruid.

Stoom de kingkrab gedurende 3 minuten en spoel koud. Knip open en maak schoon; let op de balijnen! Vermeng de aardappelpuree en de puree van waterkers met elkaar. Houd de puree warm. Snijd de krab in stukjes van 1 centimeter en warm deze zachtjes op met wat boter. Vermeng met de puree.

Presentatie:
plaats het gerecht op een warm diep bord met bovenop de stukjes krab en een plakje oesterboter van een halve centimeter. Zet dit gedurende 20 seconden in een oven op 180° C. Serveer met een lepel krokant brunoise gesneden brood.
Terug naar receptenoverzicht…