artikel

ZH ED blok 4 9 aug Mousse van melkchocolade

Horeca

Net als afgelopen woensdag vandaag een recept van meesterkok Maurice Heutz. Deze creatie heeft als hoofdingrediënt schapenyoghurt. Heerlijk fris dus! De culinaire redactie presenteert u de receptuur. Probeer deze combinatie ook eens uit.

Voor de schapenyoghurt:
* 5 gr gelatinepoeder
* 2,5 dl slagroom
* 250 gr schapenyoghurt
* 1,25 dl ahornsiroop

Bereiding
* Maak een klassieke chocolademousse met melkchocolade en verse hazelnoot.
* Week de gelatinepoeder vijf minuten in een klein beetje water.
* Verwarm dit lichtjes en voeg de gelatine bij de ijskoude slagroom. Klop het mengsel daarna lobbig.
* Vermeng de schapenyoghurt met de ahornsiroop en spatel dit door de room. Laat het mengsel opstijven in de koeling.
* Garneer het dessert met mandarijntjes, walnoten en Westlandse druiven.