artikel

Aardappelen-paddestoelentaartje met gebakken kropsla

Horeca

Ingrediënten1 kropsla 250 g boter met zeezout 1 kilo Nicolai- of Rooseval aardappels 500 g paddestoelenmix 20 cl crème fraîche 1/2 pot groene mosterd 1 bosui 1 bosje bieslook BereidingswijzeSmelt de zeezoutboter maar laat het niet bruin worden. Snijd de aardappelen in blokjes en kook deze in de boter gaar. Bak de en brunoise gesneden […]

Aardappelen-paddestoelentaartje met gebakken kropsla

Ingrediënten
1 kropsla
250 g boter met zeezout
1 kilo Nicolai- of Rooseval aardappels
500 g paddestoelenmix
20 cl crème fraîche
1/2 pot groene mosterd
1 bosui
1 bosje bieslook

Bereidingswijze
Smelt de zeezoutboter maar laat het niet bruin worden. Snijd de aardappelen in blokjes en kook deze in de boter gaar. Bak de en brunoise gesneden paddestoelen in een beetje olie met wat knoflook snel om en om. Peper en zout toevoegen. Giet de aardappels af en meng de paddestoelen erdoor. Snijd de bosui en bieslook fijn en meng dat door de aardappelen en paddestoelen. Schep dit in flexipan-vormpjes en koel goed aan. Stort de taartjes op een bord en laat even op temperatuur komen. Roerbak de kropsla snel in een beetje boter; peper en zout erbij. Schep de sla naast het taartje en giet er een saus langs van crème fraîche vermengd met groene mosterd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels