artikel

Alkmaarse kaassoep

Horeca

Ingrediënten (voor 10 personen)1 l koksroom 1 l melk 500 g geraspte jonge kaas200 g Roquefort 40 g groentebouillonpoeder 50 g roomboter 60 g bloem 1 ui 1 bos bosui BereidingswijzeFruit de gesnipperde ui aan in de roomboter en maak met de bloem een roux. Voeg hieraan de melk en room toe en laat het […]

Alkmaarse kaassoep

Ingrediënten (voor 10 personen)
1 l koksroom
1 l melk
500 g geraspte jonge kaas
200 g Roquefort
40 g groentebouillonpoeder
50 g roomboter
60 g bloem
1 ui
1 bos bosui

Bereidingswijze
Fruit de gesnipperde ui aan in de roomboter en maak met de bloem een roux. Voeg hieraan de melk en room toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg de geraspte kaas en de Roquefort toe en laat de soep net zo lang doorkoken totdat alle kaas is gesmolten. Breng de soep op smaak met bouillonpoeder, indien nodig de soep zeven. Als garnering nog wat fijngesneden bosui toevoegen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels