artikel

Bruschetta met gemarineerde paling

Horeca

Ingrediënten200 gr. gerookte palingfilet2 bosuitjes1 dl droge witte wijn15 ml. citroensap30 ml. olijfolie30 gr. fijngehakte peterselie 30 gr. fijngehakte basilicumversgemalen peper½ kropje eikenbladsla4 dikke sneden bruin vloerbrood60 gr. mayonaise BereidingswijzeSnijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiringetjes en alle kruiden tot een marinade. Voeg peper […]

Bruschetta met gemarineerde paling

Ingrediënten
200 gr. gerookte palingfilet
2 bosuitjes
1 dl droge witte wijn
15 ml. citroensap
30 ml. olijfolie
30 gr. fijngehakte peterselie
30 gr. fijngehakte basilicum
versgemalen peper
½ kropje eikenbladsla
4 dikke sneden bruin vloerbrood
60 gr. mayonaise

Bereidingswijze
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiringetjes en alle kruiden tot een marinade. Voeg peper naar smaak toe. Snijd de paling in stukjes van 2 cm en schep ze door de marinade. Laat de paling minstens een half uur bij kamertemperatuur marineren. Was de eikenbladsla en maak de bladeren droog. Rooster de sneden brood op een hete grillplaat of in de broodrooster. Bestrijk de sneden met mayonaise en leg de blaadjes sla erop. Schep de paling met kruiden met een schuimspaan uit de marinade en leg de paling op de sneetjes. Garneer eventueel met fijngehakte geroosterde paprika of partjes cherry tomaat. Wijntip: Vin d’Alsace Pinot Blanc.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels