artikel

Decoratie met kerst

Horeca

Zet het product in de hoofdrol. De decoratiematerialen zijn bijzaak. Zorg dat uw gast niet hoeft te zoeken naar het product waar het uiteindelijk om draait Breng eenheid aan in het decoratiemateriaal: of glas, of beton of metaal. Gebruik niet te veel materialen door elkaar. Let op de looprichting van uw gast, zet de artikelen […]

Zet het product in de hoofdrol. De decoratiematerialen zijn bijzaak. Zorg dat uw gast niet hoeft te zoeken naar het product waar het uiteindelijk om draait

Breng eenheid aan in het decoratiemateriaal: of glas, of beton of metaal. Gebruik niet te veel materialen door elkaar.

Let op de looprichting van uw gast, zet de artikelen zo neer dat het oog van de klant er direct op valt. Laat poppen oogcontact maken met de consument. Zorg ervoor dat ze niet naar een muur kijken.

Besteed veel aandacht aan verlichting. Licht producten goed uit en let op de kleur van de verlichting. Gebruik wit licht voor goedkopere producten en geel licht voor een luxe uitstraling. Breng accentverlichting aan waar nodig.

Let op de kleur van de achtergrond. Een donkere achtergrond zorgt voor een spiegeleffect: de gast ziet zichzelf in plaats van het product. Voorkom dit door het gebruik van ontspiegeld glas of de juiste verlichting. Lichte producten tegen een donkere achtergrond vallen extra op. Gebruik een lichte achtergrond bij donkere producten.

Veel producten in dezelfde kleur hebben een hogere attentiewaarde dan verschillende kleuren door elkaar. Gebruik eventueel wel een accentkleur.

Leef u in de doelgroep in; verkoopt u een product voor jonge mensen, bezoek dan houseparty’s en ga naar tentoonstellingen, musea en het theater wanneer uw doelgroep bestaat uit de hogere welstandsklasse.

Meet de effectiviteit van de presentatie door de reacties van de consument. Vraagt hij/zij naar het product dat in de etalage is uitgestald?

Speel in op de laatste trends en actualiteiten. Let op modekleuren, het seizoen en grote evenementen: WK voetbal, Olympische Spelen, Sail. Ook subtiele details werken.

Communiceer de prijs, maar niet te opzichtig.

 

Kerstdrankjes
Capuccino met honing en likeur
Laat in kleine steelpan 1,5 dl. koffieroom, 15 ml. honing, 5 gr. cacao, 30 gr. Crème de Cacao en 15 ml. cognac al roerend door en door heet laten worden. Zet vier kopjes espresso en klop 1 dl. slagroom met 15 gr. suiker stijf. Verdeel het koffieroommengsel en de espresso over koffiebekers of glazen. Schep de slagroom erop bestuif het met wat cacao.
Chocolate mint
Plaats vier zakjes pepermuntthee in een pan. Giet hier 800 ml. melk over en verhit dit tot net onder het kookpunt. Verwijder de theezakjes. Doe in iedere kop 15 gr. chocolademelkpoeder. Giet het melk-pepermuntmengsel eroverheen. Serveren met een vers muntblaadje.

Digitale kerstsferen
Haal nog meer uit kerst. Drie voorbeelden van collega’s die hun website gebruiken om kerstactiviteiten te promoten. Maak gebruik van hun ervaringen. Lees verder…

Kerst in het buitenland
In Engeland en Amerika hangt men een mistletoe op in huis. De mistletoe (ook vogellijm of maretak genoemd) is het symbool van vriendschap. Iemand die onder de mistletoe staat, mag worden gekust.
In Oost-Europa vasten mensen de dag voor Kerstmis, zodat het kerstmaal extra goed smaakt. Men gaat aan tafel als de eerste ster aan de hemel verschijnt en er wordt bij het diner één stoel vrijgelaten voor het kerstkind.
In Polen legt men stro op de vloer en op tafel als herinnering aan de stal van Bethlehem. Er wordt optalek (een plat brood waarin kerstfiguren zijn gedrukt) gegeten. Het brood gaat rond zodat iedereen een stukje af kan breken. Wie niet thuis is, krijgt een stukje opgestuurd.
In Brazilië worden geen echte, maar plastic kerstbomen in huis gezet. Men gaat naar de nachtmis, er wordt gegeten, gedronken en cadeautjes uitgepakt. Vervolgens wordt er tot de volgende dag twaalf uur knalvuurwerk afgestoken.
In Scandinavië speelt de geit een grote rol in de kerstviering. De geit zou boze geesten die rond de jaarwisseling te voorschijn komen, verdrijven. Men geeft elkaar geitjes van stro en kinderen verkleden zich als geit.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels