artikel

Hollandse garnalencocktail

Horeca

Ingrediënten200 g Hollandse garnalen1 krop lollo bianco of 2 kropjes little gems2 tomaten30 ml. witte vermout of sherry5 ml. balsamicoazijn75 ml. mayonaisezout, peper BereidingswijzeWas de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes. Schep in een kom de […]

Hollandse garnalencocktail

Ingrediënten
200 g Hollandse garnalen
1 krop lollo bianco of 2 kropjes little gems
2 tomaten
30 ml. witte vermout of sherry
5 ml. balsamicoazijn
75 ml. mayonaise
zout, peper

Bereidingswijze
Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes. Schep in een kom de garnalen en de tomaatblokjes door elkaar. Klop van de vermout, balsamicoazijn en mayonaise een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de gesneden sla in het midden over vier bordjes en sprenkel er wat dressing over. Schep het garnalenmengsel op de losse slabladeren en zet op elk bordje een gevuld blad. Sprenkel de dressing over de garnalen.Wijntip: Vin d’Alsace Pinot Blanc.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels