artikel

IJskoffie

Horeca

IJskoffie is lekker na de maaltijd maar ook (commercieel) interessant als terras-item. In allerlei landen in het buitenland, vooral in de VS, wordt het veel gedronken. In Nederland is het nog niet zo doorgedrongen.

IJskoffie

IJskoffie is snel (en goedkoop) te maken met een poeder waarvan de basis bestaat uit gevriesdroogde koffie met karamel. Dit wordt opgedraaid in de blender met ijsblokjes of crushed ice. Eventueel met een beetje volle melk en/of een alcoholhoudende drank of likeur. Om een nog puurdere koffiesmaak te krijgen kun je er ook nog een scheut oude koffie bij doen.Serveer de ijskoffie desgewenst met een dot slagroom. Ook in een koffiearrangement, bijvoorbeeld na een diner, misstaat een glas ijskoffie niet; met een kopje espresso en een koffietaartje.

1. IJskoffie kan ook deel uitmaken van een compleet koffiearrangement

2. IJskoffiepoeder en ijs zijn de enige ingrediënten die nodig zijn voor een lekkere ijskoffie

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels