artikel

Pilav

Horeca

Ingrediënten320 gr rijst75 gr. boter of margarine 1 ui 1 teentje knoflook, 5 gr geelwortel (of wat saffraan) water (of bouillon van blokje) 15 gr fijngehakt koriander- of peterselieblad BereidingswijzeDoe de rijst in een vergiet en spoel de rijst tot het water volkomen helder is. Laat de rijst goed uitlekken. Snij de ui in dunne […]

Ingrediënten
320 gr rijst
75 gr. boter of margarine
1 ui
1 teentje knoflook,
5 gr geelwortel (of wat saffraan)
water (of bouillon van blokje) 15 gr fijngehakt koriander- of peterselieblad

Bereidingswijze
Doe de rijst in een vergiet en spoel de rijst tot het water volkomen helder is. Laat de rijst goed uitlekken. Snij de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en bak hierin de uiringen glazig. Voeg de knoflook en de rijst toe en bak alles ± 3 minuten. Schep het regelmatig om. Meng er de geelwortel of de geweekte saffraandraadjes door en schep alles nogmaals goed om. Doe er zoveel water bij tot er één vinger dik water boven de rijst staat, voeg zout naar smaak toe en breng het aan de kook. Kook de rijst op een laag vuur in ± 20 minuten gaar. Laat de rijst 5 tot 10 minuten met het deksel op de pan nagaren. Schep de rijst in een schaal en garneer met fijngehakte peterselie of koriander.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels