artikel

Receptuur voor 1 liter kreeftensaus

Horeca

Ingrediënten Schoon of vuil product Kilo Liter Stuk Prijs per kilo, liter of stuk Ingrediëntprijs soepkreeften n.v.t. 0,25     €15,50 €3,87 winterpeen schoon 0,2     €0,95 €0,21, uien schoon 0,2,     €0,69 €0,15 prei schoon 0,2     €1,22 €0,27 olijfolie n.v.t.   0,05   €12,95 €0,60 tomatenpuree n.v.t. 0,1      […]

Ingrediënten Schoon of vuil product Kilo Liter Stuk Prijs per kilo, liter of stuk Ingrediëntprijs
soepkreeften n.v.t. 0,25     €15,50 €3,87
winterpeen schoon 0,2     €0,95 €0,21,
uien schoon 0,2,     €0,69 €0,15
prei schoon 0,2     €1,22 €0,27
olijfolie n.v.t.   0,05   €12,95 €0,60
tomatenpuree n.v.t. 0,1      €1,69 €0,17
cognac n.v.t.   0,1   €19,10 €1,91
witte wijn n.v.t.   0,1    €2,50 €0,25
paprikapoeder n.v.t. 0,02      €13,94 €0,27
knoflook .n.v.t 0,004      €11,61 €0,02
visbouillon (basisrecept) n.v.t      €1,79 €1,79
tijm n.v.t      1/30 €1,22 €0,04
laurierblad (gedroogd) n.v.t 0,002       €3,34 935 gram) €0,09
               Kostprijs per liter €9,63
               Kostprijs per persoon n.v.t.

Bereidingswijze kreeftensaus :
1.Hak de soepkreeften in grove stukken.
2.Winterpeen, uien en prei schillen, wassen en in ongeveer 6 cm. grote gelijke stukken snijden.
3.Knoflook pellen en m.b.v. knoflookpers persen.
4.Verhit de olijfolie in een pan en voeg de gehakte kreeft , tomatenpuree, paprikapoeder en knoflook toe en zet dit al roerend aan.
5.Blus het aangezette kreeftenmengsel af met de cognac en witte wijn en voeg de visbouillon toe.
6.Breng het geheel aan de kook en schuim af met een grote pollepel.
7.Voeg het bouquet garni en de kruiden toe en laat het geheel gedurende ongeveer 45 min. op laag vuur zachtjes doorkoken.
8.Zeef de saus door een fijne zeef en laat deze daarna verder reduceren.