artikel

Rundertartaartjes met bacon, sjalotjes, komkommer en Rodenbach Klassiek

Horeca

Ingrediënten voor vier personen
acht rundertartaartjes
150 gram bacon, aan en stuk
zes sjalotjes
een halve komkommer
zes eetlepels zonnebloem- of olijfolie
1 dl slagroom
2 dl Rodenbach Klassiek (flesje van 30 cl)
twee eetlepels fijn geknipte peterselie
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De sjalotjes schillen en fijn snijden. De komkommer schillen, zaadlijst verwijderen en in blokjes snijden. De bacon in dunne reepjes snijden. Drie eetlepels olie verhitten in een koekenpan met anti-aanbaklaag en hierin de reepjes bacon om en bakken. Vervolgens de sjalotjes even meebakken. Hittebron verlagen. De blokjes komkommer en het bier erbij doen en goed roeren. Vijf minuten stoven en vervolgens de room erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. De overige drie eetlepels olie verhitten in een koekenpan met anti-aanbaklaag en de rundertartaartjes om en om bakken.

De tartaartjes zo warm mogelijk met de saus over voorverwarmde borden verdelen. Garneren met fijn geknipte peterselie, vergezeld van pasta, vermengd met fijne doperwtjes en blokjes in boter gestoofde worteltjes. Een goed gekoeld glas Rodenbach Klassiek hierbij drinken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels