artikel

Salade van eiermie, reepjes kalkoenfilet, paksoi, shii-take en Speciale Palm

Horeca

Ingrediënten voor vier personen
400 gram kalkoenfilet
150 gram shii-take paddestoelen
twee tenen knoflook
twee theelepels fijngesneden verse gember
twee eetlepels sojasaus (zoet)
een struik verse paksoi
drie eetlepels zonnebloemolie
2 dl Speciale Palm (flesje van 30 cl)
150 gram eiermie
een halve rode paprika
twee lente uitjes
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De steeltjes van de paddestoelen verwijderen, schoon borstelen en in dunne reepjes snijden. Harde nerven van de paksoi verwijderen en in reepjes snijden, afspoelen en laten uitlekken in een vergiet. De zaadlijst uit de paprika verwijderen en in dunne reepjes snijden. Kalkoenfilet in dunne reepjes snijden.

De eiermie (verkrijgbaar bij Aziatische toko’s), volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken in een vergiet. Drie eetlepels olie verhitten in een wok en hierin de reepjes kalkoenfilet om en om bakken. Shii-take, fijngesneden gember en knoflook zo kort mogelijk meebakken. Hittebron wat verlagen en de reepjes paksoi, sojasaus en het bier erdoor roeren. Goed omscheppen en nog twee tot drie minuten goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. De goed uitgelekte eiermie op de borden leggen en het mengsel uit de wok met het bakvocht hierover verdelen. Garneren met fijngesneden lente uitjes en reepjes rode paprika. Drink hierbij een goed gekoeld glas Speciale Palm.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels