artikel

Swenty Milk failliet

Horeca

Fabrikant van vloeibare soft- en schepijsmixen Swenty Milk uit het Limburgse Born is eind augustus door de rechtbank in Maastricht failliet verklaard. Het bedrijf met veertig werknemers verkeerde al langere tijd in financiële problemen.

Er is geen zicht op een doorstart van Swenty Milk’, zo verklaart Mr. P.M. Scholtes die waarneemt voor curator Mr. Meijs. Voor de vaste activa (machinepark e.d.) heeft zich een gegadigde aangediend. ‘Die is echter niet van plan om op dezelfde locatie het bedrijf voort te zetten.’ Over de oorzaken van de financiële problemen die tot het faillissement leidden, wil Scholtes geen uitspraken doen. ‘Dat is niet in het belang van het onderzoek.’

Eind vorig jaar introduceerde Swenty nog enthousiast het concept Ice King. Een apparaat dat schepijsmachine en koelvitrine combineert. Onder het merk Maestro Gelato maakte het bedrijf 11 vloeibare ijsmixen voor deze machine. Met het faillissement gaan 40 arbeidsplaatsen verloren. Per jaar verwerkte Swenty ongeveer 25 miljoen liter melk van veehouders in Limburg.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels