artikel

Zeeduivelpakketjes met bleekselderij en Brugse Tripel

Horeca

Ingrediënten voor vier personen
vier zeeduivelfilets, elk 125 gram
2 bleekselderijstengels
vier sjalotjes
een eetlepel grove mosterd
vier eetlepels zonnebloemolie
2 dl Brugse Tripel (flesje van 33 cl)
een eetlepel fijngeknipte bieslook
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. De draadjes en eventuele nerven verwijderen van de bleekselderijstengels en in dunne reepjes snijden. De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Drie eetlepels olie verhitten in een wok of koekenpan met anti-aanbaklaag en hierin de bleekselderij en sjalotjes beetgaar bakken. Hittebron verlagen en de mosterd en het bier erdoor roeren.

Van aluminiumfolie vier velletjes van 25 cm afscheuren en insmeren met een eetlepel olie. In het midden van elk velletje groente en het vocht verdelen en hierop een zeeduivelfilet leggen. Bestrooien met weinig zout en peper. De velletjes wat losjes sluiten en in een vuurvaste schaal zetten. In het midden van de oven plaatsen en in ruim 20 tot 25 minuten gaar laten worden. De pakketjes open vouwen, op voorverwarmde borden plaatsen en garneren met fijngeknipte bieslook. Aardappelkroketjes en wortelpuree met een snufje komijnpoeder hierbij serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Brugse Tripel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels