artikel

Groente uit Grootmoeders tijd

Horeca

Raapstelen, in de volksmond ook wel ‘kelen’ genoemd, is het jong geoogste blad van de Chinese kool of de meiknol . Afhankelijk van het type wordt het hele plantje met worteltjes geoogst of bij de grond afgesneden. De licht groene blaadjes zijn langwerpig en ingesneden. De groente heeft een pittige smaak. Raapstelen is rijk aan mineralen en vitamines. Deze groente bevat veel ijzer en vitamine C. Ook vitamine B is aanwezig.

Raapstelen mogen misschien herinneren aan grootmoederstijd, ook nu nog smaken deze voorjaars- groenten rauw of gekookt heerlijk. Raapstelen als echte voorjaarsoep, als stamppot en ze doen het ook nog eens uitstekend in pastagerechten. Raapstelen worden in bosjes of los verkocht.Raapstelen worden nog op een traditionele,ambachtelijke wijze geteelt.De handmatig gezaaide bladgroente groeit op eenrustig opgekweekte wijze, zonder verwarming toteen ouderwetse voorjaarsgroente.Minimale bemesting en gewasbescherming zorgenvoor uiteindelijk een milieu-vriendelijk product op uw bord !

Raapstelen is rijk aan mineralen en vitamines.Deze groente bevat veel ijzer en vitamine C. Ook vitamine B is aanwezig.

Voor originele én authentieke raapstelenrecepten bekijkt u de raapstelenreceptensite.

Reageer op dit artikel