artikel

Horesca 2003 laat vernieuwingen zien

Horeca

De Horesca is de vakbeurs voor de horeca in Noord-Nederland. De jarenlange (2003 brengt alweer de 43e editie) ervaring en bekendheid in de Horecabranche maakt dat de Horesca een landelijke uitstraling heeft en op een aantal punten zelfs over de grens gaat (bieren en grand prix international saisonnier). De Horesca zal in 2003 een aantal vernieuwingen laten zien.

Horesca 2003 laat vernieuwingen zien

Uiteraard kent de Horesca 2003 een uitgebreide Salon Culinaire. De finale wedstrijden van het Nationale Kampioenschappen Koksgilde Nederland worden georganiseerd. Defensie komt met een drietal mobiele veldkeukens en de Grand Prix International Saisonnier wordt gehouden op maandag 10 februari. De bezoeker die geïnteresseerd is in de luxere culinaire producten kan een bezoek brengen aan het vooraanstaande Village Saissonier.

Salon Culinaire, springplank naar culinair succes
Ware publiekstrekkers zijn de prestigieuze krachtmetingen tussen culinaire professionals in de Salon Culinaire. In verschillende categorieën bewijzen zowel gevestigde meesterkoks als talentvolle nieuwkomers dat zij de diverse proeven der bekwaamheid op meesterlijke wijze weten te doorstaan.Voor menig aanstormende chef-kok is de Salon Culinaire de springplank naar (inter)nationaal succes gebleken.

De hand van de meester
Absoluut hoogtepunt in het programma van de Salon Culinaire is de Grand Prix International Saisonnier op maandag. Tijdens deze vermaarde wedstrijd strijden chef-koks uit verschillende landen om de eer én de begeerlijke bokaal. De deelnemers krijgen de taak voorgeschoteld een driegangenmenu te bereiden waarvan voor- en hoofdgerecht zijn geselecteerd uit het standaardwerk van Escoffier.Ook de overige dagen kent een spannend wedstrijdprogramma, er wordt half-om gekookt (profkok en amateur), er wordt gestreden om de eer in de koude klasse en er worden nationale wedstrijden georganiseerd.

Le Village Saisonnier, gastronomie magique
Een deel van de Salon Culinaire wordt ingericht als Le Village Saisonnier. In een sjieke ambiance geven producenten, importeurs en leveranciers van het allerhoogste niveau acte de présence. Dit onderdeel van de horecavakbeurs heeft al jarenlang een magische aantrekkingskracht op bezoekers met voorliefde voor gastronomische delicatessen. Deze activiteiten van de Salon Culinaire worden mede mogelijk gemaakt door de inzet van het Team Salon Culinaire, de inzet van Culinaire Saisonnier en niet te vergeten het Koksgilde.

Openingstijden

Maandag 10 februari
10:00 – 18:00
Dinsdag 11 februari
10:00 – 18:00
Woensdag 12 februari
10:00 – 18:00
Donderdag 13 februari
10:00 – 17:00

Reageer op dit artikel