artikel

L

Horeca

Leisure catering Letterlijk: vrijetijdscatering. Nederlandse equivalent is facilitaire horeca. Catering op plekken waar mensen hun vrije tijd doorbrengen. Van pret- en dierenpark tot en met de sportkantine. Zie ook Publiekscatering. Lijnbuffet Een uitgifte van buffetonderdelen die in lijn gekoppeld staan opgesteld. Die lijn hoeft niet altijd een rechte lijn te zijn. Sinds de komst van […]

Leisure catering
Letterlijk: vrijetijdscatering. Nederlandse equivalent is facilitaire horeca. Catering op plekken waar mensen hun vrije tijd doorbrengen. Van pret- en dierenpark tot en met de sportkantine. Zie ook Publiekscatering.

Lijnbuffet
Een uitgifte van buffetonderdelen die in lijn gekoppeld staan opgesteld. Die lijn hoeft niet altijd een rechte lijn te zijn. Sinds de komst van de free-flowuitgifte wordt het lijnbuffet vaak – ten onrechte – per definitie als verouderd gezien. Afhankelijk van de situatie kan het lijnbuffet ook nu nog altijd zeer functioneel zijn.

Locatiecatering
Hier wordt hetzelfde mee bedoeld als met remote site(s) catering. Is iets anders dan ‘cateren op locatie’.

Logistiek
Is eind vorige eeuw een tijd modewoord geweest. Werd toen te pas en te onpas gebruikt. Nu terug tot zijn essentie: het vervoeren van goederen, in de breedste zin van het woord. Hoe krijg je iets zo snel, zo voordelig en zo efficiënt mogelijk van A naar B. Meest direct gebruikt in verband met transport en opslag, maar ook bij het beheren van interne vervoersstromen. In de cateringbranche is goede logistiek van levensbelang, heel in het bijzonder in de partycatering en inflightcatering. Zie ook JIT en Handling.

Ga naar de letter M!
Reageer op dit artikel