artikel

Pittige zuurkoolsoep met chorizo

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
125 g chorizoworst (in plakjes)½
rookworst (geweld, grof of fijn naar keuze)
75 g katenspek (in plakjes)
1 mespuntje chilipepers
1 rode paprika
125 g zuurkool
1 dunne prei
25 g boter
1 bouillonblokje (runder)
1 bekertje zure room (125 ml)½
eetlepel peperkorrels (roze)

Pittige zuurkoolsoep met chorizo

Bereiding:
Maak de paprika schoon, washem en snijd hem in stukken. Snijd het katenspek in reepjes. Verhit in een hoge (braad)pan boter. Bak de spekreepjes met de chilipoeder ca. 2 minuten zachtjes. Schep met de schuimspaan de spekreepjes uit de pan op een bord. Voeg de paprika’s aan het bakvet toe en bak dit ca. 1 minuut zachtjes.

Voeg 2 dl water toe en breng het geheel aan de kook. Stoof de paprika’s in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Neem de pan van het vuur en pureer deze met de staafmixer of in een blender tot een gladde massa. Roer de spekreepjes en 3 dl koud water door de paprikapuree. Zet de paprikasoep, als deze geheel is afgekoeld, tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de zuurkool fijn. Maak de prei schoon, snijd deze in dunne ringen en was ze. Snijd de rookworst in plakjes. Snijd vervolgens de helft van de plakjes chorizo in vieren.

Voeg de zuurkool aan de paprikasoep toe. Verkruimel de bouillontablet erboven. Breng de soep al roerend aan de kook en laat deze ca. 5 minuten zachtjes koken. Schep de prei erdoor laat deze ca. 1 minuut meekoken. Zet het vuur laag, roer vervolgens de zure room erdoor en laat het geheel goed doorwarmen (soep niet meer laten koken). Schep de chorizo en de rookworst erdoor. Schep de soep in diepe borden. Verdeel de peperbessen erover. Lekker met (bruine) pistolets.

Reageer op dit artikel