artikel

Z

Horeca

ZBKort voor ‘zelfbediening’. Gebruikt in woorden als ZB-counter, ZB-uitgifte, ZB-formule en ZB-automaat. ZB staat tegenover bediend. Een soort tussenvorm tussen ZB en bediend is front cooking. ZelfbedieningsautomaatZie bij automaat. Zero ratedNultarief. ZibbEen website van Reed Business Information. (www.zibb.nl/horeca). Fungeert als internet business to business platform binnen de Nederlandse foodservice industrie. Zibb staat voor ‘Zakelijk Internet […]

ZB
Kort voor ‘zelfbediening’. Gebruikt in woorden als ZB-counter, ZB-uitgifte, ZB-formule en ZB-automaat. ZB staat tegenover bediend. Een soort tussenvorm tussen ZB en bediend is front cooking.

Zelfbedieningsautomaat
Zie bij automaat.

Zero rated
Nultarief.

Zibb
Een website van Reed Business Information. (www.zibb.nl/horeca). Fungeert als internet business to business platform binnen de Nederlandse foodservice industrie. Zibb staat voor ‘Zakelijk Internet voor Branche en Bedrijf’.

Zorgcatering
Ook wel institutionele catering genoemd. Catering voor, door en ten behoeve van instellingen van gezondheidszorg. Ook samengevat als grootkeuken(sector). Zie ook NZI.

Zorginstellingen
Zie NZI.

Zorgkeuken
Zelfde als instellingskeuken en grootkeuken. Terug naar het ABC…

Ga naar de letter A!

Reageer op dit artikel