artikel

Alligator stew

Horeca

De eerste Acadiens (destijds heette Nova Scotia nog Acadie) kwamen vanuit Frankrijk in Canada terecht. In 1754 werden ze om geloofsredenen verdreven naar Louisiana, waar ze in de Bayons terechtkwamen. Al gauw kwamen ze erachter dat het vlees van alligators (of kaaimannen, of krokodillen) goed te eten was. Ze begonnen deze beesten te kweken en houden dat tot op heden vol.

Alligator stew

Het beste vlees komt van de staart en de bek van de krokodil. Het is mals als kip, eiwitrijk, vetarm, caloriearm en heeft een laag cholesterolgehalte. In de vriezer blijft krokodillenvlees zo’n tien maanden goed.

Een gerecht waarin van dit vlees gebruik wordt gemaakt is alligator stew.

Ingrediënten:
• 1,5 kg krokodillenvlees (staartstuk)
• 15 g peperkorrels
• 1 gesneden paprika
• 200 g champignons
• 60 g boter
• 30 g bloem
• 2 dl slagroom
• zout en peper
• paprikapoeder
• 2 eidooiers
• 1 milde rode chilipeper
• 3 dl sherry

Bereiding:
Verhit de boter en braad het vlees aan. Voeg de champignons, de paprika en de rode peper toe. Strooi de bloem erover en blus af met room en sherry. Voeg zout, peper en paprikapoeder toe. Schep wat saus uit de pan en voeg er de eidooiers aan toe. Giet het geheel terug in de pan en dien het gerecht op.

Reageer op dit artikel