artikel

Bittere chocoladeganache op sinaasappelconfiture en bittere chocoladesorbet

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen Ganache 500 gram bittere couverture 600 gram room 100 gram suiker 1,5 dl. Grand Marnier Bereidingswijze: Kook room en suiker op. Los hierin de gebrokkelde chocolade op, roer glad voeg Grand Marnier toe. Cutter het geheel in de keukenmachine, laat afkoelen en stollen. Laat het mengsel vervolgens weer smelten, roer het […]

Ingrediënten voor 4 personen
Ganache
500 gram bittere couverture
600 gram room
100 gram suiker
1,5 dl. Grand Marnier

Bereidingswijze:
Kook room en suiker op. Los hierin de gebrokkelde chocolade op, roer glad voeg Grand Marnier toe. Cutter het geheel in de keukenmachine, laat afkoelen en stollen.

Laat het mengsel vervolgens weer smelten, roer het goed door en giet het in de vorm en laat opnieuw opstijven.

Sinaasappelcompote  
700 gram hele sinaasappels
700 gram kristalsuiker
1 dl. blanke stroop

Bereidingswijze:
Snijd de sinaasappels in vieren en breng ze in koud water met zout aan de kook. Giet af en koud spoelen. Breng ze opnieuw in koud water aan de kook, nu zonder zout. Herhaal dit proces drie keer.

Giet het geheel nu in een vergiet en laat goed uitlekken. Meng met de suiker en de blanke stroop. Konfijt de sinaasappels konfijten. Laat ze, als ze glazig zijn, in een zeef goed uitlekken. Cutter de massa fijn en wrijf door een zeef. Laat afkoelen.

Bereiding gerecht:
Spuit drie sokkels sinaasappelcompote op een vierkant bord, leg hierop de blokjes ganache. Leg op de ganache gelei van sauternes, garneer met chocolade schotten.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel