artikel

Boerenpannenkoek met honingmosterd

Horeca

Ingrediënten voor 8 pannenkoeken:
200 gram tarwebloem
mespunt
zout
2 eieren
1/2 liter melk
ca.50 gram boter
1 theelepel gedroogde tijm
1 rookworst
6 eetlepels honing
6 eetlepels grove mosterd

Bereidingswijze:
De gist met lauwwarme melk aanmengen. In de bloem een kuiltje maken, wat zout toevoegen en melkmengsel hierin gieten. Roeren tot glad beslag ontstaat, dan rest van melk toevoegen.Roer de tijm erdoor. Beslag laten rijzen.

Laat de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking wellen in heet water. Snijd de rookworst schuin in plakken van ongeveer 3/4 cm dik. Roer de honing en de mosterd in een kommetje door elkaar. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan met een anti aanbaklaag.

Verdeel wat van de plakken worst over de bodem van de pan. Roer het beslag goed door en schep wat op de worst. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de bovenkant begint te stollen en de onderkant mooi bruin is. Draai de pannenkoek voorzichtig om.. Bak de onderkant goudbruin. Houd de pannenkoek warm au bain marie, en bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier. Verdeel de pannenkoeken over de borden en bedruppel ze met de honingmosterd.

Reageer op dit artikel