artikel

Briochebrood

Horeca

Briochebrood kun je haast geen brood meer noemen. De toevoeging van roomboter en zoetstof maakt het eigenlijk tot een zoet brood dat meer weg heeft van cake. Van oorsprong komt het uit Frankrijk. Lekker is om briochebroodjes te toasten in de pan met een beetje olijfolie. Serveren met een klein gebakken eitje met een zachte […]

Briochebrood kun je haast geen brood meer noemen. De toevoeging van roomboter en zoetstof maakt het eigenlijk tot een zoet brood dat meer weg heeft van cake. Van oorsprong komt het uit Frankrijk.

Lekker is om briochebroodjes te toasten in de pan met een beetje olijfolie. Serveren met een klein gebakken eitje met een zachte dooier, een quenelle eenden- of ganzenlevermousse of paté. Deze ingrediënten passen goed bij de zoete tonen in het brood.

Een beetje fleur de sel eroverheen en wat olijven erbij maken dit lunchgerecht compleet. Als voorgerecht zou ook nog wel zou kunnen.

Reageer op dit artikel