artikel

Brique Tunesien

Horeca

Brique tunesien wordt verkocht onder de naam feuille de brique. Het is een deegje op basis van water, bloem en een klein beetje zout. Je kunt het vergelijken met filodeeg; het is alleen wat taaier en steviger. Je kunt er dezelfde dingen mee doen die je ook met filodeeg doet, bijvoorbeeld een vegetarisch broodje maken. […]

Brique tunesien wordt verkocht onder de naam feuille de brique. Het is een deegje op basis van water, bloem en een klein beetje zout. Je kunt het vergelijken met filodeeg; het is alleen wat taaier en steviger.

Je kunt er dezelfde dingen mee doen die je ook met filodeeg doet, bijvoorbeeld een vegetarisch broodje maken.

Strijk met een kwastje een beetje gepasteuriseerd eiwit op de randen van een lapje brique. Breek een vers eitje en laat de inhoud op het lapje vallen, doe er wat verse kruiden overheen en eventueel wat groentes, peper en zout. Plak het buideltje dicht en bak het om en om in de hete olie. Serveer er een knoflook/yoghurtsaus bij.

Reageer op dit artikel