artikel

Frank van Hurne

Horeca

Ingrediënten500 g basmati rijst1,6 kg kabeljauw5 eieren300 g ui10 g Madras kerriepoeder15 g kardemom150 g boter (in totaal)10 g saffraan5 dl witte wijn5 dl visfond1 dl slagroom20 gepelde muskaatdruiven met vocht Voor garnituur50 sprieten bieslook2 kg knolselderij Kook de rijst. Fruit 200 gram van de ui aan en voeg de kerrie toe. Klop de eieren […]

Ingrediënten
500 g basmati rijst
1,6 kg kabeljauw
5 eieren
300 g ui
10 g Madras kerriepoeder
15 g kardemom
150 g boter (in totaal)
10 g saffraan
5 dl witte wijn
5 dl visfond
1 dl slagroom
20 gepelde muskaatdruiven met vocht

Voor garnituur
50 sprieten bieslook
2 kg knolselderij

Kook de rijst. Fruit 200 gram van de ui aan en voeg de kerrie toe. Klop de eieren los, breng op smaak met peper, zout en de kardemom en doe dit bij de gemyoteerde kerrie met ui. Mix dit mengsel met de rijst en maak er kleine ovale koekjes van, die op laag vuur in de koekepan worden gebakken. Portioneer de kabeljauw en rook deze goudbruin op laag vuur (op ca 200 g rookhout)

Voor de saus
Fruit de resterende 100 gram ui en voeg de witte wijn en de saffraan toe, reduceer tot ongeveer de helft en voeg de fond en de room toe, laat even doorkoken en voeg tot slot de druiven en het druivennat toe (eventueel opmonteren met wat roomboter). Snij de knolselderij en julienne en frituur deze goudbruin. Serveer en garneer als op de foto.

Reageer op dit artikel