artikel

In boerenboter gebakken sint-jakobsschelpen met gekaramelliseerde sjalot

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 12 schoongemaakte sint-jakobsschelpen 12 gekaramelliseerde sjalotten 24 groene aspergetips 100 gram couscous 2 dl kalfsjus visfumet gebruneerd amandelschaafsel gehakte tuinkruiden (kervel, peterselie en dragon) 4 zilveren brochettes Bereidingswijze: Bak de sjalotten in olie mooi bruin. Bestrooi ze met suiker. Blus met aceto balsamico en kalfsjus. Neem de sjalotten uit de vloeistof […]

Ingrediënten voor 4 personen:
12 schoongemaakte sint-jakobsschelpen
12 gekaramelliseerde sjalotten
24 groene aspergetips
100 gram couscous
2 dl kalfsjus
visfumet
gebruneerd amandelschaafsel
gehakte tuinkruiden (kervel, peterselie en dragon)
4 zilveren brochettes

Bereidingswijze:
Bak de sjalotten in olie mooi bruin. Bestrooi ze met suiker. Blus met aceto balsamico en kalfsjus. Neem de sjalotten uit de vloeistof als ze gaar zijn en laat ze afkoelen. Snijd ze doormidden en bak ze op de zijkant.

Blancheer de aspergtips.

Bereid de couscous.

Bak de sint-jakobsschelpen bruin in olijfolie. Giet de olijfolie weg, doe boerenboter in de pan en bak de coquilles bruin in de boter. Neem de coquilles uit de pan en blus met visfumet. Passer de visjus door een zeef. Voeg amandel en kruiden toe.

Rijg de coquilles en de sjalot aan de brochettes en dresseer ze op de couscous. Leg de aspergetips ernaast en schenk de jus erlangs.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel