artikel

Italiaanse Pannenkoeken

Horeca

Ingrediënten voor 8 pannenkoeken:
200 gram tarwebloem
zout
2 eieren
1/2 liter melk
1 eetlepel groene pesto
4 eetlepels fijngeknipte basilicum
3 eetlepels olijfolie
2 rode paprika’s in kleine blokjes
24 plakjes snijworst

Bereidingswijze:
Roer de bloem met een mespunt zout door elkaar.Maak in het midden een kuiltje en breek de eieren erboven.Voeg 2 dl. melk toe en roer alles met een garde of mixer tot een glad beslag.Voeg al roerend de rest van de melk toe .Laat het beslag 30 minuten rusten.

Roer de pesto basilicum door het beslag.Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak 1/8 deel van de paprika 4 minuten.Voeg 3 plakjes snijworst toe en bak ze twee minuten mee. Schep een soepopscheplepel beslag in de pan en laat het beslag uitvloeien. Bak de pannenkoek aan beide kanten bruin en gaar en houd hem warm. Bak de rest op dezelfde wijze.

Reageer op dit artikel