artikel

Malibu Paradise Bird

Horeca

De winter is nog altijd niet voorbij. Het kwik staat onder nul, of de kans daarop is nog groot. Kinderen en grote mensen dromen van ijspret, sneeuwballengevechten, een ritje met de arrenslee. De schaatsen liggen voor het grijpen. IJsmeesters houden het weerbericht nauwlettend in de gaten.

Malibu Paradise Bird

Wintertijd is ook cocktailtijd. Niets is heerlijker dan van de winter genieten vanaf een warm plekje bij de brandende open haard van een cocktailbar. Je ski-jack aan de kapstok, je wanten drogend op de centrale verwarming en een hete wintercocktail binnen handbereik.

IJskoude cocktails komen echter ook in aanmerking, want op een sfeervolle winteravond kan het er in de bar warmpjes aan toegaan. Vanzelfsprekend zijn Passoã, Bailey’s, Malibu, Vodka, Cointreau, Tequila en Gin ook op lange winteravonden van de partij. En een authentieke Tropical van pure rum met een vleugje kokos zal er best ingaan:

Malibu Colada:
shake 2 delen Malibu, vers ananassap, een scheutje limoensap en wat verse room krachtig dooreen en schenk het geheel over lekker veel ijs. Versier het glas met een zonnig stukje ananas.

Een variant hierop, de Malibu Paradise:
2 delen Malibu,
2 delen vers ananassap,
1 deel verse room,
1 bolletje citroenijs of vanille-ijs.
Blend alle ingrediënten met een kopje crushed ice op low speed en schenk de mix in een Collins-glas gevuld met ijsblokjes.

Reageer op dit artikel