artikel

Pannenkoeken vruchtenrolletjes

Horeca

Ingrediënten:
1 portie pannenkoekbeslag
50 gram boter
1 citroen
2 rijpe peren
75 gram blanke rozijnen
1 potje appelcompote (360 gram)
300 gram crème fraîche

Bereidingswijze:
Bak van het beslag in de hete boter 8 pannenkoeken en houd ze warm. Boen intussen de citroen onder stromend water schoon en rasp de gele schil dun af. Pers de helft van de citroen uit. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in kleine stukjes. Druppel er het citroensap over.

Schep de peer met het citroensap en de rozijnen door de compote. Verwarm de oven tot 200 ºC. Bestrijk de pannenkoeken dun met de crème fraîche en verdeel er in een brede reep appel-perencompote over. Rol de pannenkoeken op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Laat ze in de voorverwarmde oven in circa 15 minuten door en door warm worden. Lekker met stroop of een bolletje ijs.

Reageer op dit artikel