artikel

Staphorster pannenkoeken

Horeca

Ingrediënten voor tien stuks:
500 gram meel
1 liter melk
3 eieren
spekvet om in te bakken

Bereidingswijze:
Doe het meel in een kom. Voeg daar de helft van de melk aan toe en roer met een garde of een mixer tot het beslag glad is. Klop één voor één de drie eieren er doorheen. Verdun het beslag dan al roerende met de rest van de melk.

Laat een koekepan met het spekvet erin goed heet worden. Giet een laagje beslag in de pan en verdeel dat over de bodem. Laat dat drie minuten op half vuur bakken. Neem dan een ei en sla dat zó stuk, dat het ei bovenop de halfgare pannekoek terecht komt. Laat de pannekoek met het ei erop in ongeveer acht minuten helemaal gaar worden. Al naar gelang uw voorkeur kunt u de pannekoek met het gebakken ei crop plat serveren of hem oprollen.
Variatie: Bakt u eens een plakje spek tussen het ei en de pannekoek mee.

Reageer op dit artikel