artikel

Tünn brøt

Horeca

Tünn brøt is een Scandinavische broodsoort met het uiterlijk van een matze. Het heeft een neutrale smaak en is daardoor erg geschikt als drager voor andere ingrediënten en smaken. Vaak worden er wraps van gemaakt: bestrijken met een vetstof zoals tapenade of kruidenboter, vulling aanbrengen (ham, kaas, wild of gerookt gevogelte), oprollen en in plasticfolie […]

Tünn brøt is een Scandinavische broodsoort met het uiterlijk van een matze. Het heeft een neutrale smaak en is daardoor erg geschikt als drager voor andere ingrediënten en smaken.

Vaak worden er wraps van gemaakt: bestrijken met een vetstof zoals tapenade of kruidenboter, vulling aanbrengen (ham, kaas, wild of gerookt gevogelte), oprollen en in plasticfolie aandraaien tot een stevige worst.

Als je er kleinere plakjes van snijdt ook als bittergarnituur te gebruiken. Handig is – afhankelijk van de vulling die er in zit – om ze van tevoren te maken en in te vriezen. Bijvoorbeeld met een vegetarische vulling. Je hebt dan altijd iets voor vegetariërs in huis.

Reageer op dit artikel