artikel

Zwarte risotto met bladgoud

Horeca

Ingrediënten voor  4 personen: 200 gram risottorijst 25 gram boter 2 uien, gesnipperd 1 dl droge witte wijn 3/4 liter visbouillon 3 zakjes inktvisink fleur de sel peper uit de molen 40 gram parmezaanse kaas (geraspt) 4 kleine stukjes bladgoud (bestellen bij een goede banketbakker) Bereidingswijze: Laat de boter smelten. Fruit de ui een paar […]

Ingrediënten voor  4 personen:
200 gram risottorijst
25 gram boter
2 uien, gesnipperd
1 dl droge witte wijn
3/4 liter visbouillon
3 zakjes inktvisink
fleur de sel
peper uit de molen
40 gram parmezaanse kaas (geraspt)
4 kleine stukjes bladgoud (bestellen bij een goede banketbakker)

Bereidingswijze:
Laat de boter smelten. Fruit de ui een paar minuten. Doe de rijst erbij en schep het goed om. Voeg de witte wijn toe en laat de rijst het vocht absorberen. Voeg lepel voor lepel de visbouillon toe en laat de rijst iedere keer al het vocht opnemen. Blijf constant roeren.

Draai het vuur uit als de rijst ‘al dente’ is (na 18-20 minuten, afhankelijk van de rijstsoort). Roer de inktvisinkt erdoor zodat de rijst zwart wordt. Breng op smaak met fleur de sel, peper uit de molen en de parmezaanse kaas.

Serveer in een diep bord en leg er voorzichtig het bladgoud op.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel