artikel

Boerenduif met knolselderij en rodewijnuitjes

Horeca

Ingrediënten: 2 grote tamme boerenduiven (Anjou Royal of Bresse) 1 grote knolselderij 100 gram boter 200 gram gewassen Belgische spinazie 10 gram gehakte sjalot 1 theel. knoflookpuree 20 meloes-uitjes uit Kruiningen 2 dl rodewijnsaus 1 theel. fijne mosterd briochekruim met gehakte kruiden Bereidingswijze: Gaar de schoongemaakte meloes-uitjes zachtjes in de rodewijnsaus en houd warm. Kook […]

Ingrediënten:
2 grote tamme boerenduiven (Anjou Royal of Bresse)
1 grote knolselderij
100 gram boter
200 gram gewassen Belgische spinazie
10 gram gehakte sjalot
1 theel. knoflookpuree
20 meloes-uitjes uit Kruiningen
2 dl rodewijnsaus
1 theel. fijne mosterd
briochekruim met gehakte kruiden

Bereidingswijze:
Gaar de schoongemaakte meloes-uitjes zachtjes in de rodewijnsaus en houd warm. Kook ondertussen een puree van de knolselderij, monteer met de boter en houd warm. Peper en zout de duiven van buiten en binnen, braad ze aan op hoog vuur in wat geklaarde boter en gaar ze in 11 minuten in de oven op 160 ºC . Laat minstens 5 minuten rusten. 

Snijd de pootjes van de duif, ontdoe ze van het onderste botje en het vel, smeer licht in met de mosterd en bestrooi met de briochekruim. Gratineer onder de salamander. Snijd ondertussen de borstfilets van het karkas en houd deze warm. Stoof de spinazie in een klein beetje boter gaar met het sjalotje en de knoflookpuree, breng op smaak met peper en zout. Leg midden op een bord een lepel knolselderijpuree, daarop de spinazie en schik hierop de duif met het pootje. Geef de uitjes en de saus hier omheen.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel