artikel

Genomineerden Instellingscatering

Horeca

Stan Mertens Hoofd voeding / Keukenmanager van het Groene Hart Ziekenhuis, Gouda “Ik las de brief waarin stond dat ik genomineerd ben toen ik terugkwam van mijn vakantie. Als altijd lag op het bureau een berg papier en het was een blijde verrassing om ook deze daarin tegen te komen. Ik ben benieuwd wie me […]

Stan Mertens
Hoofd voeding / Keukenmanager van het Groene Hart Ziekenhuis, Gouda
“Ik las de brief waarin stond dat ik genomineerd ben toen ik terugkwam van mijn vakantie. Als altijd lag op het bureau een berg papier en het was een blijde verrassing om ook deze daarin tegen te komen. Ik ben benieuwd wie me heeft aangemeld, want dat weet ik nog steeds niet. Ik hoop daar overigens wel spoedig achter te komen.
Ik heb een heel positief gesprek gehad met de jury. Wellicht dat mijn enthousiasme een criterium is geweest voor de finaleplaats. Ik probeer vooruit te denken in mijn werk, voor zover dat gaat in de instellingenwereld, en innovatief en creatief te zijn. Deze nominatie is een compliment voor de gehele keukenploeg, want dankzij hun inspanningen heb ik me als individu kunnen profileren.”
Jakob Arbeider
Hoofd productie bij de stichting GGZ Groningen, lokatie Zuidlaren
“Ik ga ervoor, op mijn geheel eigen wijze. Maar mocht ik de Award niet winnen, ik ben al heel erg tevreden met deze nominatie. Een lid van het Koksgilde vertelde me, dat ik was aangemeld voor de Nationale Catering Award. Waarom ik, was mijn eerste reactie.
Mijn sterke punten zijn wellicht dat ik zeer fanatiek ben, oog heb voor nieuwe ontwikkelingen en vernieuwend probeer te zijn. Ik werk voor een grote instelling, waardoor we de mogelijkheden hebben om op horeca-achtige wijze te werken. Ambacht en vakmanschap moeten daarbij centraal staan. We krijgen de ruimte en middelen om het op deze manier te doen en dan moeten we het ook zo doen, is mijn mening. Mijn nominatie voelt als een stukje waardering voor deze werkwijze.”
Frans Gerrits
Hoofd voeding van het Catharina Ziekenhuis, Eindhoven
“In 1992 zijn we door een dagblad gekozen tot het beste personeelsrestaurant van Nederland. En nu de nominatie voor de Nationale Catering Award, dat betekent dat we dus nog in beeld zijn en meedoen in het instellingencircuit. Ik kom uit de horeca en veel mensen begrepen niet dat ik destijds ging werken in een ziekenhuis. Maar dit bedrijf is erg dynamisch, verzorgt symposia en seminars met buitenlandse gasten. Daar mogen wij dan voor koken, om maar eens een voorbeeld te noemen.
Ik vermoed dat iemand van het onderwijscentrum mij heeft aangemeld, maar dat weet ik niet zeker. Als je ergens voor genomineerd bent, wil je altijd winnen. Dus daar ga ik natuurlijk ook voor. Maar ik ken de andere finalisten niet, daarom vind ik het moeilijk om een inschatting te maken.”

Reageer op dit artikel