artikel

In olijfolie gegaarde grietfilet met kreeftensaus

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 4 x 170 gram grietfilet 0,5 l. olijfolie 1 courgette 0,5 bos bospeen kreeftensaus (zie onder) visbouillon (zie onder) Bereidingswijze: Tourneer de groenten, leg deze vervolgens in een kleine braadslee en leg hierop de grietfilet. Giet hierover de olijfolie en gaar het geheel in een oven van 120ºC gedurende  circa 10 […]

Ingrediënten voor 4 personen:
4 x 170 gram grietfilet
0,5 l. olijfolie
1 courgette
0,5 bos bospeen
kreeftensaus (zie onder)
visbouillon (zie onder)

Bereidingswijze:
Tourneer de groenten, leg deze vervolgens in een kleine braadslee en leg hierop de grietfilet. Giet hierover de olijfolie en gaar het geheel in een oven van 120ºC gedurende  circa 10 minuten.

Kreeftensaus:
2 kreeftenkarkassen
200 g. bouquet
1 el. tomatenpuree
tijm
1 dl. rode port
4 dl. room
250 g. tomaten uit blik 

Visbouillon:
2 stuks griet-karkas
500 g. bouquet
2 dl. witte wijn
2 l. water

Bereidingswijze:
Zet de kreeftenkarkassen aan in wat olijfolie, voeg bouquet en tomatenpuree toe en ontzuur heel even. Blus af met port en de bliktomaten en voeg 1 l. visbouillon toe. Reduceer het geheel en passeer door een bolzeef. Kook de room in en voeg deze bij de kreeftencoulis. Breng op smaak met wat zout en eventueel een beetje citroensap.

Haal de grietfilet uit de olie, verdeel over 4 borden en serveer de groenten ernaast. Schuim de kreeftensaus op met de staafmixer en dresseer de saus over de vis. Serveer met aardappelchips.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel