artikel

Knolselderijsoep met krab en Hougaerdse DAS

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
een middelgrote selderijknol
twee uien
twee aardappelen
0,8 dl groentebouillon
250 gram gekookt krabbenvlees
vier eetlepels zonnebloem- of olijfolie
een mespunt milde kerriepoeder
twee eetlepels fijngehakte bladselderij
1 dl slagroom
1,5 dl Hougaerdse DAS (flesje van 30 cl)
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De selderijknol, uien en aardappelen schillen en in stukken snijden. De olie verhitten in een soeppan en de groente hierin laten zweten. Hittebron verlagen, goed omscheppen en de bouillon erbij doen. Dertig minuten laten pruttelen en vervolgens met een staafmixer of in een blender pureren. Door een zeef halen, de groente goed uitdrukken en opvangen in de soeppan.

Het bier en de kerriepoeder erdoor roeren en nog tien minuten goed verwarmen. Het krabbenvlees in stukjes verdelen en samen met de slagroom en de fijngehakte bladselderij door de soep roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Zo warm mogelijk serveren in voorverwarmde soepborden of soepkommen. Geef hierbij ciabattabrood of stokbrood en drink een goed gekoeld glas Hougaerdse DAS.

Reageer op dit artikel