artikel

Mul onterecht betiteld als poonachtige

Horeca

Met de bijnaam ‘koning van de poon’ zou men denken dat dit kleine, zeer gewaardeerde visje een poonachtige is. Dit is echter onjuist. Mul is een zeebarbeel die voortreffelijk smaakt.

Met een maximale lengte van 30 centimeter komt de rode mul voor in het oostelijke deel van Atlantische Oceaan, Middellandse Zee en de Zwarte Zee. De laatste jaren komen exemplaren gedurende de zomermaanden ook regelmatig in de netten van Nederlandse boomkorkotters voor. Enkele Nederlandse schepen vissen gericht op deze vis en voeren een uitzonderlijk goede kwaliteit aan in Urk en Scheveningen. Kenners waarderen de lever erg. De mul is gemakkelijk te herkennen aan de rode kleur en de twee baarddraden.

Voedingswaarden per 100 gram:
vet 5 gram
eiwit 19 gram
ijzer 0,3 mg
vitamines B en E
kJ 555
kCal 131

Bekijk hier een aantal Mulrecepten:
Op de huid gebakken rode mul met olijvenmayonaise
Gegrilde mul met tomatenvinaigrette en basilicum
Rode mul met venkel

Met een maximale lengte van 30 centimeter komt de rode mul voor in het oostelijke deel van Atlantische Oceaan, Middellandse Zee en de Zwarte Zee. De laatste jaren komen exemplaren gedurende de zomermaanden ook regelmatig in de netten van Nederlandse boomkorkotters voor. Enkele Nederlandse schepen vissen gericht op deze vis en voeren een uitzonderlijk goede kwaliteit aan in Urk en Scheveningen. Kenners waarderen de lever erg. De mul is gemakkelijk te herkennen aan de rode kleur en de twee baarddraden.

Voedingswaarden per 100 gram:
vet 5 gram
eiwit 19 gram
ijzer 0,3 mg
vitamines B en E
kJ 555
kCal 131

Bekijk hier een aantal Mulrecepten:
Op de huid gebakken rode mul met olijvenmayonaise
Gegrilde mul met tomatenvinaigrette en basilicum
Rode mul met venkel

Reageer op dit artikel