artikel

Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten

Horeca

Ingrediënten:
4 roodbaarsfilets (150 g elk)
1 1/2 eetlepel kerriepoeder
zout
150 g kerstomaatjes
2 eetlepels slaolie
350 g peultjes
1 bakje boemboe sajoer kerrie (Conimex)
2 eetlepels citroensap
125 g taugé

Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de roodbaarsfilets aan beide kanten met het kerriepoeder en een snufje zout. Halveer de kerstomaatjes.

Verhit de olie in een diepe braadpan of wok en bak de peultjes ca. 2 minuten op een matig vuur. Voeg 200 ml heet water en de boemboe toe. Laat het geheel ca. 3 minuten doorkoken. Roer de kerstomaatjes en het citroensap erdoor en laat het nog 1 minuut koken. Roer de taugé erdoor en zet het vuur af.

Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van ca. 30 cm af. Schep het groentemengsel op het folie en leg de gekruide visfilet erop. Sluit de pakketjes losjes. (Indien de pakketjes later gegeten worden moeten de groenten eerst afkoelen voordat ze met de vis worden ingepakt. Bewaar de pakketjes dan tot gebruik in de koelkast). Leg de pakketjes in het midden van de voorverwarmde oven en laat de vis in ca. 15 minuten gaar worden.

Reageer op dit artikel