artikel

Tarte tatin van rode ui met huisgemaakte piccalilly

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 4 rode uien 4 ronde plakken korstdeeg 2 dl. rode port 2 takjes tijm 2 takjes rozemarijn zout en peper Bereidingswijze: Ontdoe de uien van de schil en kook ze zachtjes gaar in de port met kruiden, zout en peper. Laat afkoelen. Leg de uien op een ingevette bakplaat en vouw […]

Ingrediënten voor 4 personen:
4 rode uien
4 ronde plakken korstdeeg
2 dl. rode port
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
zout en peper

Bereidingswijze:
Ontdoe de uien van de schil en kook ze zachtjes gaar in de port met kruiden, zout en peper. Laat afkoelen. Leg de uien op een ingevette bakplaat en vouw het korstdeeg eromheen. Bak af in een oven van 180ºC tot het deeg goudbruin en gaar is. Serveer direct met wat piccalilly.

Piccalilly
5 gram gemberpoeder
15 gram kurkuma
15 gram mosterdpoeder
25 gram suiker
3,5 dl. dragonazijn
25 cl. gembersiroop
50 g. winterwortel (brunoise )
50 g. komkommer (brunoise)
50 g. bloemkool (brunoise )
1 grote augurk (brunoise)
15 gram aardappelzetmeel

Bereidingswijze:
Mijoteer kurkuma, gemberpoeder en mosterdpoeder. Voeg suiker, dragonazijn en gembersiroop toe en laat goed doorkoken. Blancheer de wortel, komkommer en bloemkool beetgaar. Voeg deez groenten en de augurk toe aan de vloeistof en bind vervolgens met aardappelzetmeel. Laat de piccalilly afkoelen in een weckpot.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel