artikel

Zeeduivelpakketjes

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
12 stukjes zeeduivelfilet (50 g elk)
3 eetlepels slaolie
2 preien
1 rode paprika
4 plakjes ontbijtspek
1 teentje knoflook
zout, peper
4 eetlepels geconcentreerd sinaasappelsap(diepvries)
4 eetlepels dikke kokosmelk

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 C. Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van ca. 20 cm af en vet ze in met een beetje olie. Snijd de preien in smalle ringen en de paprika in stukjes.

Verhit de rest van de slaolie, bak hierin de plakjes spek zacht uit en neem ze uit de pan. Voeg de stukjes paprika aan de pan toe en bak ze 3 minuten omscheppend op een hoog vuur. Voeg de preiringen en het uitgeperste teentje knoflook aan de pan toe en bak ze 2 minuten omscheppend mee. Voeg een snufje zout, peper, het sinaasappelsap en de kokosmelk aan de pan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 2 minuten koken.

Spoel de zeeduivelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Schep in het midden van elk vel aluminiumfolie een kwart van het preimengsel. Leg de stukjes zeeduivel erop met daarop de plakjes uitgebakken ontbijtspek. Sluit de pakketjes losjes. Laat de vis in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar worden.

Lekker met gekookte rijst en broccoli.

Reageer op dit artikel