artikel

“Behandel de patiënt als gast”

Horeca

Tijdens de Nationale Foodweek in de Utrechtse Jaarbeurs vond op 26 maart het eerste Nationale voedingsdebat plaats. Naar aanleiding van de drie stellingen ontstond een levendige discussie tussen panel en zaal, waarbij elke stelling via een rode of groene kaart ondersteund of afgewezen kon worden.

Onder leiding van Martine Zuil kruisten Jos Polak, consultant Albron, Theo van Brussel, directeur Foodstep, Theo Pieper, vice president Koksgilde, Frits van Es, directeur Zorgcentrum Rivierenland in Tiel, Evert Bots, zorgmedewerker Continuzorg in Utrecht, Kees Deelder, facilitymanager KVV Haaglanden, Siebe Homminga, voorzitter cliëntenraad Coornhertstate en Peter van Berkel van Nestlé de degens met elkaar en met de zaal. Evert Bots was onbetwist winnaar van de debaterstrofee met zijn compromisloos pleidooi voor de belangen van de patiënt die niet voor zichzelf op kan komen.

De stellingen:

1 Zorginstellingen miskennen voeding als een belangrijk onderdeel van het verblijfsconcept en zijn dus niet patiënt/klantvriendelijk. ( ong. 75 procent groene kaarten)

2 Hoofden voeding hebben niks meer te vertellen. Eigen schuld, dikke bult. (ong. 75 procent rode kaarten)

3 Schaalvergroting in de voeding heeft niks beters opgeleverd, erger nog; verschraling. (ong. 80 procent groene kaarten)

Klik op één van de bovenstaande stelling voor de reacties.

Onder leiding van Martine Zuil kruisten Jos Polak, consultant Albron, Theo van Brussel, directeur Foodstep, Theo Pieper, vice president Koksgilde, Frits van Es, directeur Zorgcentrum Rivierenland in Tiel, Evert Bots, zorgmedewerker Continuzorg in Utrecht, Kees Deelder, facilitymanager KVV Haaglanden, Siebe Homminga, voorzitter cliëntenraad Coornhertstate en Peter van Berkel van Nestlé de degens met elkaar en met de zaal. Evert Bots was onbetwist winnaar van de debaterstrofee met zijn compromisloos pleidooi voor de belangen van de patiënt die niet voor zichzelf op kan komen.

De stellingen:

1 Zorginstellingen miskennen voeding als een belangrijk onderdeel van het verblijfsconcept en zijn dus niet patiënt/klantvriendelijk. ( ong. 75 procent groene kaarten)

2 Hoofden voeding hebben niks meer te vertellen. Eigen schuld, dikke bult. (ong. 75 procent rode kaarten)

3 Schaalvergroting in de voeding heeft niks beters opgeleverd, erger nog; verschraling. (ong. 80 procent groene kaarten)

Klik op één van de bovenstaande stelling voor de reacties.

Reageer op dit artikel