artikel

Disco’s België tegen vroeger sluitingsuur

Horeca

In de Belgische uitgaanswereld is grote beroering ontstaan over de invoering van een sluitingsuur. Discotheken kenden nog geen (officieel) sluitingsuur, maar het Belgische parlement heeft beslist dat er binnenkort een sluitingsuur komt voor discotheken. Feesten na ’s morgens zes uur mag dan niet meer. En de dancings moeten vervolgens ook veertien uur dicht blijven, tot acht uur ’s avonds. Gevolg: een einde aan de rijke (after)partycultuur bij onze zuiderburen.

Volksvertegenwoordiger Denis d’Hondt wil daarmee een antwoord bieden op ‘de veelvuldige hinder van megadancings, zowel voor de levenskwaliteit van de omwonenden als voor de verkeersveiligheid’. Ook denkt hij dat de tot op heden geldende ononderbroken feestweekeindes in de disco’s aanzetten tot een zorgwekkend drugsgebruik. ‘Dit probleem moet dus worden opgelost, en wel dringend’, aldus D’Hondt.

De Belgische discobazen staan op hun achterste benen. Vincent van Quickenborne van Illusion in Lier bijvoorbeeld: ‘Dit is pure betutteling waar fuivend Vlaanderen zich tegen moet verzetten. Als er overlast is dan moet dat ter plaatse worden aangepakt, zonder dat elke Vlaming hiervan de dupe is.’

Alleen de senaat kan de wet nog tegenhouden. Van Quickenborne nodigt feestneuzen, politici en disco-uitbaters uit om de website www.rechtopfuiven.be ‘opgezet door vrijheidsstrijdende BV’s en politici’ te bezoeken en de petitie te ondertekenen.

Volksvertegenwoordiger Denis d’Hondt wil daarmee een antwoord bieden op ‘de veelvuldige hinder van megadancings, zowel voor de levenskwaliteit van de omwonenden als voor de verkeersveiligheid’. Ook denkt hij dat de tot op heden geldende ononderbroken feestweekeindes in de disco’s aanzetten tot een zorgwekkend drugsgebruik. ‘Dit probleem moet dus worden opgelost, en wel dringend’, aldus D’Hondt.

De Belgische discobazen staan op hun achterste benen. Vincent van Quickenborne van Illusion in Lier bijvoorbeeld: ‘Dit is pure betutteling waar fuivend Vlaanderen zich tegen moet verzetten. Als er overlast is dan moet dat ter plaatse worden aangepakt, zonder dat elke Vlaming hiervan de dupe is.’

Alleen de senaat kan de wet nog tegenhouden. Van Quickenborne nodigt feestneuzen, politici en disco-uitbaters uit om de website www.rechtopfuiven.be ‘opgezet door vrijheidsstrijdende BV’s en politici’ te bezoeken en de petitie te ondertekenen.

Reageer op dit artikel