artikel

Gebraden kwartel gevuld met paddestoelen en basilicum

Horeca

Ingrediënten:
1 kwartel
40 gram paddestoelenfarce (zie farce van jambonneau)
pepe en zout
olie
boter
folie of naald en draad of een prikker

Bereidingswijze:
Ontbeen de kwartels vanaf de rugzijde. Snijd vlak langs de botjes zodat zo veel mogelijk vlees overblijft en het vel niet scheurt. Het eindresultaat is dat het vel met vlees als een lap overblijft. De helft van de botjes van de pootjes kan blijven zitten.

Vul de kwartels met ca. 40 gram van de farce en vouw hem dicht. Sluit de kwartel met naald en draad, een prikker of plaats de kwartel in een schaaltje van folie. Maak daarvoor van enkele lagen aluminiumfolie een bakje waar de kwartel net in past. Smeer de kwartel aan alle kanten goed in met boter en plaats hem in het bakje. Zet de kwartel in een oven van 220°C tot hij goudbruin is, laat nog eventjes doorgaren op een lage temperatuur.

Bereidingswijze:
Ontbeen de kwartels vanaf de rugzijde. Snijd vlak langs de botjes zodat zo veel mogelijk vlees overblijft en het vel niet scheurt. Het eindresultaat is dat het vel met vlees als een lap overblijft. De helft van de botjes van de pootjes kan blijven zitten.

Vul de kwartels met ca. 40 gram van de farce en vouw hem dicht. Sluit de kwartel met naald en draad, een prikker of plaats de kwartel in een schaaltje van folie. Maak daarvoor van enkele lagen aluminiumfolie een bakje waar de kwartel net in past. Smeer de kwartel aan alle kanten goed in met boter en plaats hem in het bakje. Zet de kwartel in een oven van 220°C tot hij goudbruin is, laat nog eventjes doorgaren op een lage temperatuur.

Reageer op dit artikel