artikel

Jambonneau

Horeca

Ingrediënten:
2 flinke kippenpoten
200 gram gevarieerde paddestoelen
1 teen knoflook
0,5 bos basilicum
1 eiwit
room
kipfilet
peper en zout

Bereidingswijze:
Verwijder het vel van de kippenpoot zonder het vel kapot te scheuren. Trek het vel over het kniegewricht van de poot. Hak het pootje af vlak onder het gewricht af, zodat je het gewricht met het vel aan een stuk houdt.
Snijd het vlees van het bot, verwijder de peesjes en snijd in het stukjes. Maak van de rauwe filet, basilicum, knoflook en room een farce. Bak de paddestoelen en laat ze afkoelen.

Meng de paddestoelen met de farce en de stukjes kippenpoot. Breng deze massa op smaak en vul de pootjes met behulp van een spuitzak. Rook de jambonneaus in een rookoven op lage temperatuur. Laat ze daarna afkoelen. Voor verdere bereiding kun je de gerookte jambonneaus sous-vide garen of zachtjes aanbraden.

Bereidingswijze:
Verwijder het vel van de kippenpoot zonder het vel kapot te scheuren. Trek het vel over het kniegewricht van de poot. Hak het pootje af vlak onder het gewricht af, zodat je het gewricht met het vel aan een stuk houdt.
Snijd het vlees van het bot, verwijder de peesjes en snijd in het stukjes. Maak van de rauwe filet, basilicum, knoflook en room een farce. Bak de paddestoelen en laat ze afkoelen.

Meng de paddestoelen met de farce en de stukjes kippenpoot. Breng deze massa op smaak en vul de pootjes met behulp van een spuitzak. Rook de jambonneaus in een rookoven op lage temperatuur. Laat ze daarna afkoelen. Voor verdere bereiding kun je de gerookte jambonneaus sous-vide garen of zachtjes aanbraden.

Reageer op dit artikel